Penyokong Setia

29 January 2011

hati yang kau sakiti

asalammualaikum wbt 


sebelum tuh , saya nak minta maaf banyak-banyak-banyak pada yang dah sudi follow and tinggal jejak kat blog nih , saya tak berkesempatan nak follow and jejak balek anda-anda semua . insyaAllah lepas nih saya cuba sedaya upaya untuk blogwalking balek . entry nih memang annoying habes , kalau rasa menyampah cepat-cepat tekan pangkah warna merah dekat sebelah kanan yang kat atas tuh yee . 


aku selalu dengar orang cakap , Allah takkan bagi dugaan pada hambaNya yang tak mampu . tapi dugaan kali nih besar , sangat besar ! mungkin nih peringatan dari Allah SWT , Dia nak cegah aku dari terus hanyut . terus lalai tak tentu hala . tiap kali lepas solat , aku selalu doa minta Allah terus kuatkan hati aku nak hadapi dugaan demi dugaan yang Dia bagi . 


Alhamdullilah , setakat nih Allah masih beri aku kekuatan untuk teruskan hidup . tapi persoalannya , sampai bila aku boleh jadi sekuat nih ? sampai bila aku boleh terus bertahan ? aku dah mula rasa goyah . hati aku pedih , sakit ! kenyataan yang payah nak diterima ,  aku terpaksa telan . aku kena redha . tapi mampukah aku ? 


kalau dulu , aku hanya dengar masalah sahabat baek aku . tak sangka , aku berada di tempat yang sama dengan dia sekarang . mungkin dia lebih beruntung sebab ada kakak dan abang yang sekurang-kurangnya dapat jadi tulang belakang dia . tapi aku ? adik-adik aku tak faham masalah nih semua . aku seorang diri menghadapi semua . aku hanya ada Allah . 


aku harap aku tak hanyut . aku kena kuat sebab adik-adik bergantung harap dengan aku . kalau aku goyah , aku lalai , adik-adik aku akan musnah . aku taknak semua tuh . walau apa pun jadi , aku kena terus hidup . 


Ya Allah , kuatkanlah aku untuk menghadapi dugaan ini . berikan aku secebis sinar agar aku terus betah dengan semuanya Ya Allah . hanya kepadaMu aku mengadu , Kau tempat aku meluah segalanya . Kau makbulkan doaku Ya Allah . Amin Ya Rabbal Alamin . 





LIKE LAJU - LAJU :)

10 comments:

say to easy=) said...

sabar k..setiap dugaan yg mendatang mungkin ada hikmah..kite x nampak wat ms skrg,tp lama2 nnti bila kite kenang blik kite akan tau nape dugaan tu dtg kan kite..be strong k:)

mimiey scha said...

kuatkan semngat ye dear..:)

Sha said...

kak izani
thanks kak :)

mimiey
thanks sis :)

Raji berkata said...

byk2 bersabar :)
kalau xdpt selesaikan sendiri
cuba cari org yg lebih arif utk share masalah tu
mybe ur parents? or someone that u really trust? ;D
semoga Allah tabahkan hati kau
amin

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom join colourful contest saya..klik link ini

Sha said...

raji
thanks weih bagi nasihat . alhamdullilah , aku dah luah dekat BFF petang tadi . rasa ringan laa siket . :D
amin ya rabbal alamin

wida
i'Allah :)

AD. said...

Sha,idk pon awk pny masalah nie T__T.
Btw,i'm very shocked right now.Anything,just tell me okey.Ilybff.

n!da said...

mak kan ade?
mase saye break up dlu,
mmg susah sangat. xde tempat mengadu.
tp sebab break up, saye jadi rapat dengan emak. saye mesej2 dengan emak masalah hati n perasaan. alhamduilillah. mak paham.

orang tua lagi faham sebab diorang da makan garam dlu dari kite.

banyak2kan berzikir n ingat Allah..
tu yg mak saye nasihat kat saye.

cube ye. saye doakan smoge cik sha dapat lupekan die. atau cik sha dapat berjodoh balik dengan die n tak kan putus2 lagi sampai bile2. kawen terus. hoho. good luck

n_n..

Sha said...

ad
thanks ad .
one day , when i ready , i'll tell u form a - z . just wait for the right time . maybe , not now . :D

Sha said...

kak nida
thanks kak nida . nasihat akak sangat berguna . insyaAllah akan saya praktikkan nanti . Alhamdullilah , sekarang dah oke siket . :D