Penyokong Setia

14 January 2011

saya tak fahamlah

asalammualaikum wbt :) 


ya Allah , lamanya mak oii aku tak update belog . hampir seminggu macam tuh kan . huh , jangan kata nak online , nak jeling laptop pun dah takde masa sekarang nih . sumpah hidup busy yang amat pelik buat masa sekarang -.-" tak sangkalah pulak boleh jadi sampai macam nih . ingat kan bila dah naek form 4 dapat rehat sikit kalau nak compare masa form 3 dulu , rupanya lagi haru .


istilah HONEYMOON kononnya masa naik form 4 amatlah tidak boleh diguna pakai sama sekali ! subjek semua macam tak familiar gituh , format exam pun laen terus . otak masuk dua bulan sejuk beku masa cuti hujung tahun baru nih , tiba-tiba kena push fikir macam - macam . mahu tak nak muntah hijau . tambah subjek chemistry . 


bukannya aku nak mengata ke apa , tapi memang macam tak berapa nak faham gitu cigu tu ajar . macam blurr siket . tak baek kata cigu macam tuh kan , tapi dah betul . kalau aku sorang bantai tak faham kira takpelah lah jugak sebab at least aku boleh cover balek semua - semua bab yang aku benak tuh dengan kawan sekelas . tapi kalau dah majoriti dalam kelas tak faham , nayalah wei . nak tanya sapa ? 


last - last kena tusyen luar . bukan dialah wei exam awal tahun yang baru belajar bab - bab depan gituh dah failed . nanti kalau dah exam hujung tahun , mahunya keluar telur ayam sebiji :D jumaat nih baru start tusyen . harap jelah "cikgu" tusyen tuh mengajar aku faham , kalau tak memang naya kuasa dua . 


harap dapat A+ exam awal tahun :)


buat masa sekarang , aku sangat mencintai Add Math . entah , macam senang lepas tuh cikgu tuh best kuasa sejuta . betul tak tipu ! :D 

entah , dah tak tahu nak merapu pasal apa . nanti kang habis keluar rahsia negara , baik berhenti awal - awal . insyaAllah kalau rajin + idea bekepuk - kepuk dalam kepala esok , aku update lagi . tapi buat masa sekarang memang tak sempat nak online time sekolah , kalau buka pun kejap sangat . tak cukup masa nak post entry baru . rindu gila nak blogwalking macam masa cuti dulu T___T 

P/s : dah start bergaul dengan rakan sekelas . Alhamdullilah semua oke jer . betul lah pepatah , tak kenal maka tak cinta <3  




LIKE LAJU - LAJU :)

4 comments:

xshahidx said...

oh kimia, untuk belajar kimia, kamu harus cintai kimia.. sakng ni mudah, kamu boleh tgk segala eksperimen dekat interweb, x mcm aku dulu, aku org susah, harap sepenuhnya dr buku2.. so take the chance, give result not excuses!

sang sepet said...

ak tgh cuba mncintai kimia skrg , dh looking forward website yg ad ajar pasal ilmu kimia , mnta tlg senior ajarkan kimia . thanks for the brilliant advices . :)

sitinurulafiah said...

tape,,jgn cepat give up ehh,, cubaa. :)
addmath chemist sgtt sronok kalau paham. ;p

Sha said...

thanks , i'allah sha cuba xcepat give up . :D add math mmg best , harap dlam msa trdekat akan mla jtuh cinta dgn chemist plak . <3