Penyokong Setia

03 January 2011

hari pertama yang ...







asalammualaikum uolls ! ;)


hari pertama yang dot dot dot betul hari nih . semua macam aneh , pelik dan meng-hairan-kan . sampai jer sekolah dah ada yang kepoh buat mulut , " wei mek sha , labuhnya tudung kau ! " ouh dush dush geram gila rasa nak sepak jer mulut longkang yang telah mengeluarkan kata-kata kesat tuh . tapi sabar mek sha sabar ! anggap benda yang minah tuh sebut sebagai satu pujian . dan dengan begitu tupperware plastiknya aku 


" ouh thanks lah wei . aku kan bakal pengawas berjaya tahun nih . so kena lah skema-skema . apa barang pakai tudung tak lepas sirim ! "


haa dush amek kau kena balik . huh , labuh salah singkat terlebih-lebih lah salah . semangat terbakar nak pergi sekolah hari nih ingatkan orientasi dah start . rupanya haram ! esok kot baru mula tapi aku pun tak sure bila . jadi agenda hari nih hanyalah bercakap dan bercakap dan bercakap lagi tak henti-henti . 


kelas bising mak aih mengalahkan pasar borong Selayang . ada ker pasar tuh ? haha . gosip pasal artis memang budak-budak khatam betul . lepas setopik-setopik duk buka kedai kopi . dari artis yang baru tunang , baru nak naek pelamin sampai kes artis bercerai-berai . memang Melodi pun sah-sah tak boleh lawan . lagi satu kegilaan kawan sekelas aku , music K-pop dan haruslah artis-artisnya yang terlebih jambu . obses gila kot dorang nih dengan mamat korea yang muka mengalahkan jambu air . oppss maaflah kalau ada peminat made in Korea marah . aku memang bukan taste Korea .  geli eih aku tengok dorang ,  macam P***** ! -.-


tetibe cikgu pakai baju kurung kuning menyala-nyala masuk lepas tuh duk buka cerita pasal nak ambil subjek apa. ICT kah ? RC kah ? atau PA kah ? munasabah ker kalau aku jadi budak Prinsip Akaun ? kalau dah diri-sendiri tuh tak yakin kan , memang payah laa . bila fikir-fikir balik , aku lagi prefer ICT kot . 


ke macam mana ? mana satu yang aku nak ambil ? kot-kot lah ada yang dah berpengalaman dalam mana-mana subjek kat atas , kongsi-kongsilah yer . tak baik kedekut ilmu ! :D 











LIKE LAJU - LAJU :)

2 comments:

Amal Azraai Azuha said...

sy ambik ICT..

scha said...

denga2 ramai oo amek ICT . tkut chegu reject jer, last2 ikut chegu nak campak kt mana pun -.-