Penyokong Setia

14 December 2010

the day is coming







Asalammualaikum people :)


post nih akan ditulis dalam bahasa ibunda sepenuhnya, eksyen jer lebih tajuk dalam bahasa omputih bagai.

kekoknya rasa nak menulis balek, almaklumlah dah berkurun lama tak update blog picisan nih. 
online tuh selalu jer, tapi idea takde lah nak menulis. tengok, kan dah nak mengarut ! -.-"


the day is coming . 
mean?


maksudnya hari perkahwinan saya dah nak dekat. 
saya risau betul bila fikir pasal semua nih.
boleh ker bakal suami saya habeskan semua dengan sekali lafaz jer ?
sempat tak nak buat semua persiapan ?
yang paling penting, cukup tak bajet nih ?


harap semuanya berjalan dengan lancar nanti.
blogger-blogger sekalian, jemputlah nanti ke rumah saya.
makan free, jangan risau. 
buah tangan jangan lupa ! :p








dah pass tak nak kawen ?




dah rasa tertipu ?
haha, undang-undang Malaysia menetapkan paling kurang seorang perempuan harus berusia 16 tahun, baru pass nak kawen. umur aku baru 15, mana boleh ! kena sabar dan tunggu sampai tahun depan, baru boleh start nak menggatal . (betul ke undang-undang Malaysia macam tuh? i'm not so sure lah :p tolong betulkan kalau salah)

oke dah berbakul dosa kering aku tipu korang. 
minta ampun banyak-banyak, janji tak buat lagi dah ! :'D

23 Disember 2010.
tinggal berapa hari jer lagi. desas-desus kuat mengatakan result PMR keluar hari tuh.
tapi sebelum nih dah dengar pasal result keluar 28 Disember.
yang mana satu betul nih?

ada announcement ker dalam Buletin Utama?
kalau takde macam mana?
kalau 23 Disember tuh tuh bukan hari keluar result?
habes tuh berapa tarikh yang betul-betul-betul-betul tepat?
ada yang boleh tolong jawabkan soalan-soalan-soalan-soalan kat atas?

Azim cakap insyaAllah akan ada pakcik atau makcik dalam tibi tuh buat pengumuman pasal benda nih.
haghap jelah, kalau tak tawakal jer. :DD

jadi jadi jadi,
tolong lah doa-doakan saya dapat result yang gempak kebabom macam bom atom.
yeyeye?
saya memang tak dapat nak balas jasa kalian mendoakan saya, tapi Allah boleh. :D
jadi, tolong yer kakak, abang, auntie, uncle, adek-adek yang baca entry nih?

lepas tuh ada lagi ceghita pasal THE DAY IS COMING nih.
haish banyak lah pulak ceghita macik nih. :)

20 Disember 2010.
anak pungut mama dah nak pergi. sobs sobs sobs :(
sapa anak pungut mama? BOLEH BACA ENTRY INI
dulu yeye jer aku mengutuk mengata pasal budak-budak nih bagai, sekarang baru gheti nak menyesal. KONONNYA (!) manusia kan, masa ada depan mata tak reti nak hargai. bila dah takde baru kepoh nak rindulah apalah. haha








sebahagian dari ANAK PUNGUT mama. perlu ke tepek semuanya? tak payah :p



moral of the story : sentiasa menghargai manusia yang berada di sekeliling kita :)


p/s : perasan jer lebih nak tulis entry dalam bahasa ibunda sepenuhnya, at last ada jugek mat saleh sesat.

p/s/s : nebes lah nak tunggu 23 Dis nih. doa-doa eyh :D








ada kata mata aku maken SEPET. macam nih pun SEPET ka?










LIKE LAJU - LAJU :)

7 comments:

misz nana said...

hehe..x de pun word verification :)

scha said...

ouh thanks sbb prihatin ;)

Zara Affendi said...

Gudluck yer untuk result PMR. adik akak pun PMR gak.. semoga berjaya. ^_^

scha said...

thanks a lot kak Zara, good luck jgak utk adik akak yg sbaya Sha tuh :)

nadzirah aqilah said...

hahaha.. ingatkan nak kawen td.. hampir2 tertipu..
neway.. wih u all da best k ntuk result yg bakal memunculkan diri nanti..

n!da said...

hi.
hosemate singgah nih.
ohhoo.. nk dpt result da yee.
good luck.

td nyaris2 da nk komen slamat pngntin baru. haha. nsb baek bace smpi habes. u jahat! hehe

scha said...

nadzirah
hehe, bbakul sy dpat dosa tipu awk. :D btw terima kasih yer!

kak nida
haha, sorry sorry sorry.
naseb xkomen slamat pngantin bru, kang jd bnda laen pulak. :p
thanks a lot yaa! :DD