Penyokong Setia

30 December 2010

Malaysia menang AFF SUZUKI CUP







asalammualaikum wbt.


mesti semua tengok match Malaysia vs Indonesia tadi kan?
so mesti semua dah tahu yang Malaysia menang 4-2 kan?
oke oke, aku jugak yang tak tengok tadi. hadoi hampa!


tapi apa-apa pun memang korang korang korang semua superb. pancaran laser bukan penghalang utama untuk menang right ? padan muka Indonesia, kononnya kalah kat Stadium Bukit Jalil baru-baru nih sebab mata penjaga gol dorang Markus apa benda nama dia kena laser bagai. Khairul Fahmi Che Mat tadi pun kena, ada terjejas ? boleh jalan dengan laser segala tuh.


so tahniah lah yer, yang untung rakyat Malaysia sebab Jumaat nih 31 Disember telah diumumkan sebagai cuti umum. so cepat text pemain Malaysia ucap terima kasih thanks xie xie arigato segala bagai yer. cuba jadi manusia berhati perut sikit. haha


tadi aku kata aku tak tengok bola tuh kan ? aku sempat tengok 20 minit awal jer, lepas tuh mama sibuk ajak keluar. haish mama, masa bola nih laa sibuk nak keluar -_- so keluar lah aku dengan sedikit ke-frust-an di hati bukan sebab tak boleh nak tengok the whole game tapi sebab tak boleh tengok Abe Mi beraksi di gawang golnya. boleh bayang tak masa rakyat Malaysia lain sibuk bersorak menyokong pasukan negara, aku boleh senang-lenang layan karok terpekik terlolong mengalahkan yang gila. haha, sadis kuasa sejuta !


yaa, mama aku memang sporting gila. dia boleh sponsor aku karok malam nih. yang pasti bukan aku sorang lah, anak buah mama pun ada join sekali. tak boleh bayang kalau aku sorang bantai semua lagu. bagi sejam pun cukup buat anak tekak aku bernanah sampai kena kentut berdarah. ayat dah tunggang langgang. :p


nampak macam family aku bebas and blablabla kan ? mungkin bagi orang yang tak kenal kami, tapi tak pun sebenarnya. mama and abah aku merupakan bestfriends aku and adek-adek aku. faham tak konsep nih ? sebenarnya setiap ibu bapa kena cuba untuk menjadi kawan baek anak masing-masing. cuba untuk masuk dalam dunia anak terutamanya anak yang meningkat remaja. cuba ikut rentak dia, berkongsi minat dan hobi dengan dia. macam mama aku yang sedia maklum anak dara dia nih ada hobi men-sumbang-kan lagu. 


bila anak dah anggap parents tuh bestfriends dia, senang untuk si anak berkongsi masalah, suka duka dan segala bagai dengan parents dorang. hubungan si anak and parents pun secara tak lansung akan bertambah rapat. bila hujung minggu pulak, anak akan rasa lagi best nak luang masa dengan parents sebab parents dorang satu kepala. boleh ngam macam tuh laa. aktiviti luar ataupun lepak dengan rakan sebaya dapat dikurangkan. 


maksud aku di sini, bukan tak boleh lansung si anak keluar lepak dengan kawan-kawan. sekali sekala tuh boleh lah kan, tapi bukan selalu sampai tengah malam baru balek rumah. macam aku, bukan tak pernah keluar lepak dengan kawan-kawan dekat mall apa tuh. tapi sekali-sekala bila ada kerja yang kena buat sekali. kalau tiap-tiap minggu nak keluar merayap dengan kawan-kawan, memang tak lah kan. aku lagi rasa selesa keluar dengan parents. aku tak tahu kenapa tapi memang macam tuh. sebelum apa-apa, aku tak pernah terniat nak kata aku nih anak solehah ke apa tapi benda baek kena kongsi dengan semua kan ? ;)


mungkin dengan buat benda nih, pergaulan bebas di kalangan remaja sekarang dapat dikurangkan. kasih sayang ibu bapa tuh sangat penting kan ? dah lari terus dengan topik bola and karok tadi. haha, hampeh lah. tapi sekurang-kurangnya ada jugak benda yang korang dapat dalam entry nih kan ? hehe


satu lagi, aku tengah frust tak tahu tahap apa benda dah nih bila tahu Abe Mi dah ada aweks. waaa, hancur berderai retak seribu lah hati aku yang sekeping nih. tapi memang patut pun, aku punya impian tinggi sangat. entah apa-apa lah kan. haha


cukup lah korang baca luahan hati aku malam nih. kang ada yang mintak aku sponsor baldi pulak lepas nih. sekian, selamat malam semua ! aku nak tidur dengan linangan air mata frust menonggeng aku. :'(







sang gadis(s) , ada yang nak join aku menangis lepas tengok gambar kat atas ? T___________T









LIKE LAJU - LAJU :)

6 comments:

n!da said...

adat donia kan.
bile da fofuler baru org nk nmpk. sblm ni sumpa xkenal sape khairul fahmi. betuah la si gadis da kenal die dlu. hehehe

scha said...

tulah pasal, bruntung habes si gadis. dia knal KF msa KF maen utk simpanan lg. sumpah sweet dorang dua. jeles woot woot T___T hehe

Nurul Aida Shafiena said...

hahahaha . nak baldi satooo ! kereta kuning dya sangat menawan hati .

scha said...

nnti sy pos gna pos laju. tnggu dpan rmah cpt ! haha, dua makhluk d'smping kreta kuning mnawan hti tuh sgt merobek hati T____T

syufaa said...

nak komen pasal pic tu..ngeee~
kat fullhouse kannnnn..woww..
tingin nak pi.. =P

scha said...

i'm not so sure lah syufaa.
ye kot. xp pape pon mmg cun tmpat tuh. sy pun tringin nk . :)