Penyokong Setia

08 April 2011

masalah hidup

Asalammualaikum wbt :)


Huyoo , lama gila kot aku pergi . Sepi jea kan takde entry baru aku update . MAAF MAAF , lately aku sungguh amat busy gila . Kalau yang dah datang singgah , siap follow lagi blog nih , TERIMA KASIH THANK YOU XIE XIE SHUKRAN JAZILAN ARIGATO GOZAIMAS . Nanti insyaAllah aku pergi ziarah blog korang pula . Dua minggu aku tinggal benda alah nih , sekarang aku dah balek dengan banyak cerita yang panas . haha , bergosip jea keje macik nih kan XD


   * entah apa - apa , intro aku bajet punyalah macam kau tuh pemes sangat . buat malu jea ! -.-"




Oke dah . Dua minggu kebelakangan nih , banyak jea benda tak best jadi dekat aku . Orang sekeliling pun macam ramai yang terima nasib sama . Mula - mula Amir Azihan Arif anak cikgu Zawawi pindah sekolah tiba - tiba . Kecoh kejap pasal kau bro , tulah nak pergi pun tiba - tiba . Tak sempat aku nak tengok muka kau puas - puas . Hilang tempat aku meluah masalah , hilang juga kawan yang selalu cari aku masa ada masalah . 


Aku rindu kau . Harap kau okey dekat sana . Aku tahu masalah kau berat , tapi aku pun tahu kau cukup kuat nak berdepan dengan semua nih . Aku pernah rasa apa kau rasa , kalau aku boleh apatah lagi kau . :) 


Lepas tuh adalah dua orang budak nih kan , tiba - tiba dapat status single . :D Oke korang , aku taknak sebut nama korang , nanti famous tiba - tiba ! :pp 


Kesian sebenarnya dua orang kawan aku nih . Agak kurang cerdik perempuan yang tinggalkan dua kawan aku nih . Kau tahu , susah nak cari lelaki macam dua orang kawan aku nih . Rugi besar korang . 


Takpe lah weih , ramai lagi perempuan lain dekat luar tuh yang lagi baek dan lagi sesuai untuk korang . Bunga bukan sekuntum , kumbang pun bukan seekor ;) Tengok korang moody , aku lagi tambah parah . Susah kan hidup nih ? 


Tak cukup dengan semua benda tuh , datang lagi satu beban lain . Aku tak faham kenapa kau jadi macam tuh . Perlu ke kau jadi macam tuh ? Kalau kau bagi peluang untuk diri kau berubah , aku dengan kawan - kawan lain insyaAllah akan terima kau balik , akan tolong kau . Tapi kau tak pernah nak cuba ubah perangai kau , aku tengok kau makin teruk . Sampai bila kau nak jadi macam ni ? Berhentilah musnahkan masa depan kau sendiri . 


Dia makin hanyut dengan dunia dia sendiri . Cikgu pun tak boleh nak handle , macam mana lagi aku nak buat . Aku boleh doakan moga satu hari nanti , Allah akan buka pintu hati kau , kau akan sedar semua silap yang kau dah buat .


Taknak fikir , dia tuh kawan aku . Tapi tak tahulah aku pun nak buat apa dah . Parah dah . Doakan dia kembali ke pangkal jalan . Amin . 


Dah laa , otak aku dah sesak bila fikir pasal semua masalah nih . Tambah lagi letih dengan latihan choral speaking , kawad lagi , non-stop semua . Mati awal lah aku macam nih TT___TT Tidur lagi best kot . haha , chou korang . 




mek sha yang gedik XD


to Amier Aizat :
B , get well soon . Sudah - sudah lah tuh online fb . take care of your HEAD . Lepas nih dah naek motor , tak kiralah motosikal kea , motobot kea , moto sekolah  kea apa kea . :p Ramai kawan - kawan B risau pasal B accident kemaren . Naseb siket jea tuh . Hish ,  betul lah budak nih suka buat orang risau ! Cepat - cepat sihat B :)

HARGAI SETIAP ORANG YANG HADIR DALAM HIDUP KITA WALAUPUN KEHADIRANNYA SECARA TIBA - TIBA ;)

LIKE LAJU - LAJU :)

2 comments:

Jamiel said...

kita takle lari dari masalah..
sabo aje la..

Sha said...

redha dengan apa adanya (: