Penyokong Setia

06 October 2011

Romeo and Juliet

Asalammualaikum wbt (:


Hai ppl , aku memang macam biskut sekarang kan ? Kejap ada , lepas tuh takde . Dua tiga minggu lepas tuh aku muncul balik . haha . Aku busy , sampai tahap tak sempat nak post entry baru . Dengan kerja kursus akaun nya lagi , homework nya lagi , tambah pula exam yang dah memang rapat gilaaaaaa dah nh . Aku busy study #kononnya :p


Oke dah mencarut mengarut . Emm apa aku nak tulis ehh ? Aku sebenarnya takde idea nak update pasal apa , tapi tangan nh gatal jea nak buat entry baru . -____-


Sekarang memang trend umur baru setahun jagung tapi dah gatal nak couple kan ? Oke lah , tak payah fikir jauh-jauh , aku sendiri , tak padan dengan baru umur 16 tapi tahap gatal dia kalah umur 61 XD Oke dah , bukan nak sentuh bab gatal meroyan nh . 


Orang kalau dah couple , memang nak satu dunia tahu . Yang nh memang tak boleh blah bagi aku 
-_______- Baru 2 hari couple , dah buat " in a relationship " dalam #fb . Lepas tuh mulalah nak update status jiwang-jiwang , ayat rempitz-rempitz . Contohnya , " sAyYeW cYuNkK gilLewWw dEkatZz aWaRkK ♥ " . Oke aku geli gila baii .


Tak sampai sebulan couple , dah buat " married "  dalam #fb . Haha mudahnya orang zaman sekarang nh kahwin kan , hanya dengan satu klik O.O Oke lah tuh korang punya hak nak buat apa pun kan , fb korang so aku takde hak . Oke fine . 


Tapi kalau dah putus , Ya Allah habis bergegar satu dunia fb tuh dengan ayat sumpah seranah korang . Memang habis semua menatang dalam hutan tuh keluar . Hura-hara dunia . Status memang bajet nak sembur ex korang jea kan . Haa , mana pergi ayat manis berbunga madah berhelah semua tuh ? Nan hadooo kan sekarang . 


Bukan aku nak mengata orang couple ke apa , aku pun buat juga . Tapi aku rasa kan tak perlu lah nak melebih sangat dalam fb . Tak rasa ke korang macam hilang privasi , duk wall-to-wall ber"baby-baby" bersayang-sayang bagaii . Aku yang baca nh pun menanahh mata , tambah pula dengan bahasa minah wempitzz korang tuh . Sabar jelaa . 


Fb tuh memang laa dah macam tempat awam , tapi jaga laa sikit . Korang tak rasa ke nak sweet-sweet dengan boyfie korang , biar korang dua orang jea tahu ? Macam tuh barulah romentikk weih . hehe . 


Oke selesai sudah sesi ceramah saya pada hari ini . Renung-renungkan dan selamat beramal . Asalammualaikum (:








I believe that words can break someone into a million pieces, but they can also put them back together. 





LIKE LAJU - LAJU :)

4 comments:

RazFiRa said...

HAHAHA yg kapel tulis married mmg x boleh blahhh

Sha said...

haha kan ? lepah putus single balik . asal tak widowed jea terus . haha

MiszCoMoT said...

hehee... adatla..kdg2 kita rasa annoying.. tapi xpela masing2 ada hak sendiri tapi comot sokong sha,nak sweet2 pon biar kita berdua sudalaaa..hee romentik.. auww keh3

Sha said...

a'ah kan comot , mmg benda tuh adat (: tapi kalau kita dgn boyfie kita jea yg tahu , msti lagi sweet brganda-ganda :D