Penyokong Setia

01 July 2011

Hari Sukan

Assalamualaikum wbt (:


Ya Allah , lama gila gila gila babas dah aku tak update entry baru :D Sorry , I'm kinda busy with school , family , friends and boipreng (: HAHA semua tuh menipu okee . Alasan sebenar ialah AKU MALAS :D


Since dah lama gila tak update , banyak lah kan cerita best aku tertinggal nak update T__T Biarlah , past is past , let bygone be bygone XD Yang paling latest is HARI SUKAN SMKIP KE-23 . Kalau online fb tuh , banyaklah gambar baru pasal hari sukan yang budak smip upload . Aku tengok hari Rabu lepas tuh , ramai jea yang angkut dslr masing-masing . Agaknya semua datang nak bergambar , bukan nak ber-hari sukan . HAHA 


Sebenarnya , kelmarin hari Khamis sekolah aku cuti . CUTI PERISTIWA . Tapi agak tidak berfaedah cuti aku kelmarin . Sekarang nih nak keluar lepak dengan kawan(s) punyalah main susah sebab JPJ dengan polis banyak jea atas jalan tuh -.-"


Sebagai seorang pemandu yang tidak berlesen , kecut jugak aku kalau tengok ada polis tepi jalan duk tunggu pesalah jalanan TT___TT 







Tuh jelah dulu gambar hari sukan . Kalau nak upload semua mahunya esok pun tak habis lagi . Kalau rasa nak tengok muka Adnin comel banyak-banyak lagi , boleh laa usha fb dia :D 

nh laa ADNIN COMEL . she's cute right ? ILY Adnin :')


Ouh yeah , baru perasan . Hari nh , Jumaat , first of July . Cepat sangat kan masa berlalu . Terasa macam baru semalam aku sambut tahun baru , tapi hari nh dah July . Sempena hari Jumaat yang mulia nh , buat lah amal kebaikan banyak - banyak yee muslimin dan muslimat sekalian (: Yang lelaki , jangan lupa tanggungjawab anda , anda dan anda hari nh . 

"Wahai orang-orang yang beriman! Apabila diserukan azan untuk mengerjakan solat pada hari Jumaat, maka segeralah kamu pergi ke masjid untuk mengingati Allah [dengan mengerjakan solat Jumaat] dan tinggalkanlah berjual beli [pada saat itu]; yang demikian adalah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui [hakikat yang sebenarnya]," 
                                                                                                                           (Surah Al-Jumu'ah: 9)


"Solat Jumaat itu hak wajib dikerjakan oleh tiap-tiap orang Islam dengan berjemaah, kecuali empat jenis manusia: hamba sahaya yang dimiliki, perempuan, anak-anak, dan orang yang sakit." 
                                              (Hadis Riwayat Abu Dawud & Hakim).



Oke lah , aku nak mandi dan sarapan dan banyak lagi laa benda tak selesai nh . Toodles all , semoga hari anda diberkati , amin (:


"Sesiapa yang meninggalkan solat Jumaat 3 kali dengan sengaja, maka Allah SWT akan menutup hatinya daripada menerima petunjuk" (Hadis riwayat Abu Daud)




LIKE LAJU - LAJU :)

1 comment:

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html